Met de Nightskate taxi naar Hengelo

Nog drie ritten worden er gereden dit jaar. Van de 15 Nightskate’s Twente tochten die dit seizoen stonden gepland, staan er na de vakantie nog drie op de agenda in augustus. Zowel op 14, 21 als 28 augustus start om 20.00 uur een tocht met tientallen skaters voor een sportieve en gezellige tocht door of in de omgeving van Hengelo. Deze tochten voor skaters worden al sinds 2010 georganiseerd door de Stichting Nightskate Twente en passen prachtig in het zomerse Hengelo en omgeving.

Iedere Nightskate heeft een ander thema of een andere route zodat het voor de deelnemers nooit verveeld. Soms wordt er een tocht in de vorm van een grote acht door een aantal wijken in Hengelo gereden, soms staat er een tocht naar Enschede gepland (naar de Oude Markt, de vroegere thuishaven van de skaters), of er wordt een grote ronde om Hengelo gereden. En ook thema tochten zijn niet ongewoon, dus wees niet verbaasd als je jezelf een keer in jaren 80 look met beenwarmers door Twente ziet rijden. Voor de gezelligheid onderweg zorgen de skaters trouwens gewoon zelf. Vrijwilligers in de groep duwen de eigen knalgele muziekmobiel vooruit met elf luidsprekers waaruit knallende en motiverende muziek klinkt. Halverwege wordt er altijd op een mooi plekje gepauzeerd en is er voor iedere deelnemer een gratis pauzedrankje.

Natuurlijk is het belangrijk dat je als deelnemer wat voorzorgsmaatregelen neemt. Tegen Stad Taxi Hengelo zul je niet oprijden, want we weten dat er geskate wordt, dus we kijken wel uit en doen het even rustig aan, maar toch is een beetje bescherming geen overbodige luxe voor de deelnemers. De organisatoren raden in ieder geval aan om een helm, polsbeschermers, kniebeschermers en elleboogbeschermers te gebruiken. Verplicht is er niets, maar meerijden zonder bescherming is uiteraard voor eigen risico. En uiteraard moet je als deelnemer goed kunnen remmen en sturen. En dat niet alleen op de vlakke weg, maar ook onder minder makkelijke omstandigheden als een heuveltje of brug af. Veiligheid betekent dat ook Skaters zich aan verkeersregels moeten houden en dat zo aan het eind van het seizoen er ook verlichting nodig kan zijn. Begeleiding met de fiets, brommer etc. is niet toegestaan. Dus ook niet met onze ‘ploegleiderstaxi’, helaas… Mocht je het dit seizoen nog niet aandurven omdat je niet zeker bent van je eigen skate kunsten: Ieder jaar organiseert NightSkate Twente aan het begin van het seizoen een aantal clinics om te oefenen en te kijken of jij en je spullen de Nightskate aankunnen.

Elke Nightskate Twente start om 20.00 ’s avonds op het Stationsplein en na een altijd weer andere rit is iedereen twee uur later weer terug op datzelfde plein, om nog even wat na te genieten of terug naar huis te skaten. En mocht je in dat laatste dan even helemaal geen zin meer hebben, dan brengt Stad Taxi Hengelo je graag tot aan je voordeur naar huis. Je mag je skates aanhouden.

FacebookTwitterLinkedInPinterestEmailPrint

Laat een bericht achter

captcha